”Yhdestäkään ei raaski luopua”

Sami Muhosen kaikki harrasteautot ovat museorekisterissä. Harvat ja valitut ovat päässeet ratin taakse. – Ei moni kaveri uskalla ajaa näillä, kun pelkäävät jotain sattuvan. Olen kyllä hyvin tarkka asiasta, mies naurahtaa hyväntuulisena.

Sami Muhosella on tallissaan useita harvinaisuuksia.

Merrasmäessä asuvan Muhosen harrastus vanhojen autojen parissa alkoi sattuman kaupalla. Vanhat menopelit ovat aina kiinnostaneet häntä, mutta ollessaan 19-vuotias hänelle tuli mahdollisuus ostaa harvinainen Volkswagen Karmann Ghia vuosimallia -62. Silloin auto oli erittäin huonossa jamassa.
– Isäni kaveri oli ostanut sen, eikä sitten jaksanutkaan laittaa sitä kuntoon. Aiempien omistajien remonttien vuoksi auto oli aivan palasina ja osat huonossa kunnossa. Ajattelin kuitenkin nuorempana, että nyt on hyvä tilaisuus ostaa harvinainen auto kuntoon laitettavaksi. Enpä arvannut millainen projekti, Muhonen naurahtaa.
Hän aloitti punaisen autovanhuksen kunnostamisen jo vuonna 2011, ja se on tarkoitus saada tien päälle tulevana kesänä. Hän on kunnostanut osia, maalauttanut koko korin sekä hitsauttanut sen alkuperäiseen muotoon. Jossain vaiheessa auto oli maalattu vihreäksi ja alkuperäisiä osia heitetty roskiin.
– Haluan entisöidä autot vastaamaan mahdollisimman hyvin alkuperäistä. Tämän auton kohdalla on ollut aikamoinen työmaa etsiä osia, eikä siitä olisi tullutkaan mitään ilman nettiä. Oikeastaan kaikki osat on hankittu ulkomailta, Muhonen kertoo.

EMMI MUSTONEN

Lue lisää painetusta lehdestä!