Suurtori veti väkeä

Tuula Sepponen ja Rauni Pöyry valitsivat säilykkeitä.

Keskustan torialue lisämutkineen peittyi viime tiistaina kuin Asterixin gallialaiskylä eri puolilta Suomea paikalle putkahtaneista myyntitykeistä.

VIRPI KONTINEN

Kauppiaiden asiakkaaksi oli ilo tulla, koska kojuilla oli aina joku paikalla opastamassa ja rupattelemassa mukavia. Muun muassa säilykekojulle parkkeerasivat Tuula Sepponen ja Rauni Pöyry.

– Vasta tultiin, mutta kivalta tapahtumalta vaikuttaa, he hymyilivät maistiaislusikat käsissään.

Myös muut asiakkaat pitivät kokemastaan.

– Täällä on hienoa! Samanlaista saisi järjestää useamminkin, vaikka ikävä kyllä rahathan tässä menevät, he naureskelivat.

 

Suurtorin myyjäjoukko oli sopivan kirjava. Paikalle oli tullut useita ruoan ja juoman myyjiä. Heitä olivat esimerkiksi Pajuniemen lihatuotekauppias, joka ei käy enää vakituisesti Hirvensalmella, unkarilaistyylistä jäätelörullapullaa myyvä Jaakko Laitinen sekä Vohvelisankari-vaunullaan keväästä syksyyn liikkuva Kari Niemi.

Teknisintä puolta edusti 25 vuoden kokemuksella PussiPysäkin Juha Heikkinen, joka kauppasi esimerkiksi pölynimureiden pusseja sekä rasvasuodattimia. Pitkään kokemukseensa luotti myös toiminimi Okulaari, joka esitteli ohikulkijoille silmälasinpesunestettä.

Heräteostoksiin usein liitettävät naiset oli huomioitu markkinatarjonnassa osuvasti.

– Valttini on suora kontakti myytäviksi tulevien naisten vaatteiden ja asusteiden valintaan. Kesällä nopeimmin on kaupaksi mennyt pellavavaatteita, kertoi Ulla Nousiainen.

Italialaisten naistenvaatteiden kauppaajan, Mia Putulan, mukaan taas suosituimpia hänen myyntiartikkeleistaan ovat olleet pitkät mekot sekä värikkäät tunikat.