Sejon Sutinat edusti kunniakkaasti pikkufestareita

Tässä ei suinkaan laiteta köyhiä kyykkyyn: Poju tanssittaa.

”Tästä on tulossa hirvensalmelainen perinne”

VIRPI KONTINEN

Sejon Baarin yrittäjä Kata Honkanen tiesi odottaa menestystä Sejon Sutinoille, sillä pääsylippujen ennakkomyynti kävi lopulta vilkkaasti. Suurimman epävarmuustekijän tuotti epävakainen sää, joka kuitenkin pysyi hyvin aisoissa.
– Kävijämäärä pyörii nyt noin 300–350 seutuvilla. Tapahtuman konsepti on sama kuin viime vuonna, vaikkakin artisteja on nyt kahden sijasta kolme. Kyseessä ovat nimenomaan pikkufestarit, Honkanen kiteytti tapahtuman aikana.
Sejon Sutinoille vipatti niin monen hirvensalmelaisen kuin vieraspaikkakuntalaisen menojalka, ja kävijöissä oli edustajia juuri täysikään ehtineistä eläkeläisikäisiin.
Kunnian aloittaa energiset, juhlakansaan purevat esitykset oli saanut laulaja ja musiikkituottaja Poju. Ilmaan ammuttiin ensin erikoistehosteena värikästä paperisilppua, jonka jälkeen Poju pääsi bilekansaa hymyilyttävään vauhtiinsa.
Sejon iltaa kuumensivat myös suomirapin ikoni Petri Nygård sekä huumorirappiä edustavat Pasi ja Anssi. Honkasen ja monen festarivieraankin mukaan kaikki artistit olivat yhtä hyviä. Jokaisen setti sopi pikkufestarien tunnelmaan mainiosti.