Sampolan Takomossa rauta taipuu

Tällä kertaa ahjo on kylmillään, mutta Kim Sundqvist kertoo että saa sen riittävän kuumaksi puolessa tunnissa.

Hirvensalmella asuu ihan oikea kyläseppä.

Kun Kim Sundqvist kolmisen vuotta sitten muutti Hirvensalmelle, oli selvää että hän perustaa tänne myös sepän pajan. Koko pienen ikänsä mies on mieltänyt itsensä käsityöläiseksi ja valmistanut kaikenlaista puusta, kivestä ja metallista.

– Jälkimäinen on materiaalina ollut aina se kiehtovin ja niin lähdin vuonna 1997 heti armeijan jälkeen Vihdin käsi- ja taideteolliseen oppilaitokseen ja valmistuin sieltä metalliartesaaniksi, kertoo Sundqvist.
– Sain erittäin monipuolista oppia. Valmistin koruja, tein taontatöitä, valutöitä ja tietenkin hitsaamista ja levysepän hommia.

Valikoimissa on ovenripoja, koruja, pannunalusia, porraskaiteita, kolmijalkoja, tuuliviirejä, kipinäpeltejä, takkavälineitä ja paljon muuta.
– Jonkin verran mökkiläisiltä alkaa tulla tilauksia tässä vaiheessa vuotta, mutta vielä ei ehkä kovin laajalti ole edes tiedossa, että kylällä asuu seppä.
Sundqvist toivottaakin kiinnostuneet tervetulleiksi tutustumaan Sampolan Takomoon. – Aina kannattaa kuitenkin ensin soittaa ja varmistaa että talon väkeä on paikalla, Sudqvist terottaa.