Sähköautoille rakennetaan uusia latauspisteitä

Sataman Herkulla on tällä hetkellä Hirvensalmen ainoa yleinen sähköautojen latauspiste.

Kunnantalon parkkipaikkaremontin myötä latauspaikkojen määrä kasvaa roimasti.

VIRPI KONTINEN / SELMA RIEPPONEN

Sähkö- ja hybridiautojen yleistyminen on kasvattanut latauspisteiden kysyntää myös Hirvensalmella. Kunnan teknisellä johtajalla Asko Viljasella on aiheesta mukavaa kerrottavaa.
– Olemme laittaneet vireille kunnantalon etu- ja takapihan pysäköintipaikkojen uudistamisen. Piha-alueelle on tulossa monta teholatauspistettä niin kuntalaisten kuin kesäasukkaiden käyttöön. Vielä emme ole selvittäneet, mikä verkkoyhtiö lähtee hanketta kanssamme edistämään.
Viljasen mukaan latauspisteitä on kylällä nyt yllättävän vähän. Sitä voi selittää hirvensalmelaisten täyssähköautoja useammin suosimat hybridiautot.

Yksi sähkölatauspisteiden tarjoajista on Lumme Energia Oy, joka pyrkii toteuttamaan mahdollisimman varmatoimisia latauspisteitä. Yrityksen tekninen myyntipäällikkö Sauli Kuparinen neuvoo, että latauskartta.fi-palvelu on sähköautoilijoille varsin hyödyllinen. Kartalta pystyy etsimään esimerkiksi Hirvensalmella sijaitsevat, kaikkien käytettävissä olevat pikalatauspisteet sekä vähintään 11 kW:n tehoiset, hitaammat latauspisteet.
– Kartan mukaan Hirvensalmella ainoat yleiset sähköautojen latauspaikat on asennettu Sataman Herkulle. Ravintolan yrittäjä on hankkinut latauspisteensä palvelutoimituksena. Lumme Energia on huolehtinut taustajärjestelmään liittämisestä ja laskutuksesta.