Roskat ja päihteet eivät kuulu Mäknistön laavullekaan

Mäknistön laavu on säilynyt melko siistinä, vaikka välillä sotkuihinkin on törmätty.

Yleisten paikkojen sotkeminen on tympeää.

VIRPI KONTINEN / SELMA RIEPPONEN

Jari Järveläistä sieppaa luonnon roskaaminen. Heinäkuisella aamulenkillään ja -kuntopiirillään hän kohtasi kyseisen törkeän ja raukkamaisen ilmiön Mäknistön laavulla, joka sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Hirvensalmen keskustasta.
– Tämän reissun jälkeen tulistelupaikalla käydessäni kunnan työmiehet olivat onneksi siivonneet jo sotkut tyhjine lääkepakkauksineen pois. On yleensäkin ikävää, että yhteisiä alueita sotketaan jopa niin, että niitä ei voi enää käyttää, hän miettii.

Huolestuttavinta Järveläisen tämänkertaisissa laavulöydöksissä oli, että maassa lojui tyhjä metyylifenidaattia sisältänyt lääkepakkaus. Suurella yleisöllä on vihiä siitä, että tämänkaltaisia vireystilan ja tarkkaavuuden parantajia käytetään ainakin pääkaupunkiseudulla yleisesti väärin. Reseptin saaneet voivat myös myydä lääkkeitään eteenpäin huumeeksi.
Itä-Suomen poliisin rikosylikonstaapelin Mona Nenosen mukaan Hirvensalmelta ei ole viime aikoina kantautunut tietoja väärin käytetyistä ADHD-lääkkeistä tai autismikirjon reseptilääkkeistä.