Luomulihan tuotanto kasvoi kolmanneksen

Suomessa tuotettiin viime vuonna luomulihaa yhteensä 4,14 miljoonaa kiloa. Lähes kolme neljäsosaa siitä oli naudanlihaa. Luomuliha-alan asiantuntijoiden mukaan kasvun taustalla on toisaalta luomulihan tuotannon suhteellisen kannattavuuden paraneminen verrattuna tavanomaiseen lihantuotantoon ja toisaalta luomulihan lisääntynyt kysyntä.

Luomutila Siiriäisen pihatossa asustaa tällä hetkellä noin 30 emolehmää sekä kaksi siitossonnia ja nuorkarjaa. Pihattoa laajennettiin muutama vuosi sitten, joten sen myötä emojen sekä nuorkarjan määrä on kasvanut.

– Myymme luomunaudanlihan suoramyyntinä tilalta ennakkovarauksien mukaan. Varattavissa olevat lihaerät ilmoitetaan tilan facebook-sivuilla sekä sähköpostilla asiakkaillemme.