Linnunpöntöillä tukea Punaiselle Ristille

Punaisen Ristin Hirvensalmen osaston vapaaehtoiset Otto Mustonen ja puheenjohtaja Heikki Karhunen, piiritoimiston Anne Heilala ja Metonpesän Erän puheenjohtaja Teemu Teelahti olivat pääsiäisen alla S-marketin edustalla kauppaamassa linnunpönttöjä hyväntekeväisyyden merkeissä. Kuva: Lasse Nummela

Metonpesän Erä teki talkoilla asuntoja tinteille ja kirjosiepoille. Punaisen Ristin Hirvensalmen osasto käyttää tulot paikallisesti, esimerkiksi ruokajakelun järjestämiseen.

Pääsiäisen alla kävi S-marketin edustalla kuhina, kun meneillään oli vilkas asuntokauppa. Tällä kertaa puihin asennettavia kämppiä kaupattiin hyväntekeväisyyden merkeissä, kun metsästysseura Metonpesän Erä ja SPR:n Hirvensalmen osasto olivat yhdistäneet voimansa linnunpönttöjen merkeissä. Metonpesän Erän aktiivit olivat tehneet kuoritusta koivusta jämäköitä, etenkin tinteille ja kirjosiepoille soveltuvia pönttöjä, joita kaupattiin SPR:n paikallisosaston tukemiseksi.
– Tinttien ja kirjosieppojen asunnoille oli kysyntää. Pönttöjä oli varattu myyntiin 53 kappaletta, eikä yhtään jäänyt jäljelle, iloitsee Kalle Puukko Punaisen Ristin Hirvensalmen osastosta.
Puukko myös toivoo, että pöntön hankkineet muistavat ripustaa ne paikoilleen nyt, pesintäkauden alkaessa.

NIKO TAKALA

Lue lisää painetusta lehdestä!