Lähiruokarengas kasvaa rivakasti

Jere Luntta ostamassa lähiruokatuottajalta viiriäisenmunia Hirvensalmen torilla.

Paikallinen REKO-toiminta kerää puoleensa kiinnostuneita tuottajia sekä kuluttajia.

SELMA RIEPPONEN

Keväällä perustettu Hirvensalmen oma REKO tarjoaa kuluttajille lähiruokaa ilman välikäsiä. Ruoan toimitus ostajalleen tapahtuu Hirvensalmella joka toinen viikko. Isommissa ryhmissä toimituksia voi olla useammin. Kokoontumiseen on sovittu tietty paikka ja aika, jolloin tilaukset voi hakea.
Hirvensalmen oman REKO-renkaan toiminnassa mukana ollut Jere Luntta selventää konseptia.
– Suljetussa Facebook-ryhmässä tuottajat voivat myydä omia tuotteitaan ja kuluttajat kommentoivat julkaisuun halutessaan ostaa niitä. Myytävä tuote voi olla esimerkiksi sipulinippu, perunapussi tai lihaköntti.

Tällä hetkellä Hirvensalmen tuottajaryhmässä on kymmenkunta paikallistuottajaa. Luntan mukaan toiminta kasvaa koko ajan, sillä kiinnostuneita myyjiä on paljon. Suoraa kaupankäyntiä yritetään saada vielä paremmin kuluttajien tietoisuuteen. Tällä hetkellä Hirvensalmen REKO:n Facebook-ryhmässä on 300 jäsentä.
– Facebookissa ja tietysti myös suullisesti mainostamme meidän toimintaa. On ollut puhetta, että myyntipäivien aikataulut kirjoitettaisiin ylös ja laitettaisiin esimerkiksi kaupan ilmoitustaululle, sanoo Luntta.