Kunta vie väärennysväitteen poliisitutkintaan

Kunnanhallitus kävi vakavia keskusteluja viime maanantaina kunnantalolla. Hirvensalmelaisen arkistokuva

Kahden kunnanhallituksen jäsenen jatko puntarissa.

Kunnanhallituksessa käsiteltiin maanantaina hallituksen jäsenten, Pirkko Luntan (kok.) ja Ari Kämpin (sd.), esittämiä syytöksiä pöytäkirjan väärentämisestä, sekä viranhaltijan luottamushenkilöön kohdistamasta pahoinpitelystä.

– Kunnanhallitus päätyi rakentavien keskustelujen jälkeen yksimieliseen ratkaisuun, kertoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Heikki Liukkonen.
Tuo ratkaisu oli se, että kunnanhallitus päätti tehdä poliisille tutkintapyynnön syytösten todenperäisyydestä. Mikäli tutkinnassa ilmenee että väitteet ovat perättömiä, jatkuu tutkinta väitteen esittäjien osalta. Kunnanhallitus pyytää poliisia selvittämään, ovatko Luntta ja Kämppi syyllistyneet rikokseen.

Kunnanhallituksen työilmapiiri on ollut tulehtunut jo pitkään. Tämä ilmeni jo kesäkuussa Hirvensalmelaisen tekemästä hallituksen jäsenille suunnatusta kyselystä, jossa jakauma sosialidemokraatit ja kokoomus vastaan keskusta ja ItsenäinenKuntaLiike tuli selväksi. Kärjistynyt tilanne ilmenee myös kokouspöytäkirjoista, joissa koko valtuustokauden ajan on äänestetty kokousrutiineiksi luokiteltavista perusasioista lähtien.