Koronapandemian kiihtymisvaihe kiristi rajoituksia

Kunnantalo sulkee ovensa 23. joulukuuta ja avautuu jälleen ensi vuoden alusta.

Kasvomaskia tulee käyttää kodin ulkopuolella.

 

Koronatartuntojen määrä on lisääntynyt Essoten alueella ja koko Etelä-Savossa on siirrytty kiihtymisvaiheeseen. Viranomaisohjeistusten myötä rajoituksia tiukennettiin myös Hirvensalmella.

Liikunta- ja kuntosalit suljettiin loppuvuoden ajaksi, kuten myös Seuratalo. Nuokku pidetään avoinna, mutta tiloissa saa kerralla olla vain 10 henkilöä. Koko Etelä-Savoa koskee ohjeistus, jossa kaikkien yli 15-vuotiaiden pitää käyttää kasvomaskia.  Kunnanvirastossa asioitaessa suositellaan käytettäväksi etäyhteyksiä ja ulkopuolisten vierailijoiden on sisätiloissa käytettävä kasvomaskia. Essoten ohjeistuksen mukaan kunta suosittaa käyttämään kasvomaskia kaikkialla kodin ulkopuolella, missä on lähikontakteja.

Kaikenlaisia yleisötilaisuuksia kehotetaan välttämään suositusten mukaan. Tilaisuuksia voi kuitenkin järjestää painavin perustein, esimerkkinä hautajaiset, mutta osallistujien maksimimäärä on 20 henkilöä. Kasvomaskia on käytettävä koko tilaisuuden ajan ja turvaväleihin sekä käsihygieniaan tulee kiinnittää erityistä huomiota. Ruoka-tai juomatarjoilua tilaisuudessa ei saa järjestää.

Perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen osalta kunta tiedottaa huoltajia ja oppilaita.

Hirvensalmen kunnanjohtaja Seppo Ruhasen mukaan tämän hetkisten ohjeiden ja suositusten noudattaminen on tärkeää ja se pienemmän riesan tie.

– Kun vihollinen on rajalla, kannattaa lyödä rautaa eteen heti. Tärkein asia on nyt saada kiihtymisvaiheessa oleva korona taltutettua. Jos pandemia pääsee leviämisvaiheeseen, rajoituksista tulee entistä tiukempia ja pahimmillaan valmiuslaki voi tulla voimaan.

– Ketäänhän ei voi esimerkiksi pakottaa käyttämään kasvomaskia, mutta pitää muistaa, että kyse on jokaisen ihmisen terveydestä ja oikeudesta terveyteen, Ruhanen muistuttaa.