Korona pisti marssijärjestyksen uusiksi

Käsien pesussa saippuaa käytetään runsaasti ja kädet tulee pestä huolellisesti joka puolelta. Hana on hyvä sulkea paperin avulla tai kämmenselällä. Kuva: Tiina Bolz

Jokainen taho tekee kaikkensa viruksen haittojen minimoimiseksi.

Hirvensalmen kunnanjohtaja Seppo Ruhanen kertoo, että kunnassa on tehty ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiksi jo ennen maanantaista maan hallituksen ulostuloa.
– Päätavoitteitamme ovat, etteivät henkilökunta ja asiakkaat sairastu eivätkä kuntalaiset levitä virusta.
– Tärkeää on, että mahdollisimman moni kuntalainen säästyy tartunnalta ja tartuntariskiltä, Ruhanen kiteyttää.

Hirvensalmen kunta on tehnyt jo ennaltaehkäisevästi paljon asioita, joita hallitus listasi maanantain tiedotustilaisuudessa. Ruhanen toteaa, että kuntalaiset voivat omalta osaltaan ennaltaehkäistä viruksen leviämistä.
– Pyritään kantamaan oma kortemme kekoon, jotta terveydenhuolto ei tukkeutuisi. Väestömme on ikääntynyttä, joten kannattaa itse miettiä altistaako läheisiään tai vaikka naapureitaan tartunnalle.

Ruhanen kertoo myös Hirvensalmen kunnan odottavan valtioneuvoston päätöstä valmiuslain mahdollisesta käyttöönotosta. Tämä päätös tapahtui lehden painamisen jälkeen.
– Tässä on paljon yksityiskohtia, jotka osaltaan ratkeavat huomenna (keskiviikkona), joten mekin olemme odottavalla kannalla, Ruhanen toteaa.