Kokoomuksen valtuutettu toistaiseksi sivussa kunnanvaltuustosta

Hirvensalmen kunnanvaltuusto kokoontui jouluviikon tiistaina. Kuvassa puheenvuoroa pitämässä Pirkko Luntta (kok.).

Hirvensalmen kunnanvaltuutettu Antti Heinikainen (kok.) ei toistaiseksi osallistu valtuustotyöhön. Tiistaina 19.12. pidetyssä kokouksessa hänen tilallaan oli kokoomuksen varavaltuutettu Sami Luntta.

Heinikainen oli syksyllä tehnyt opiskelujen takia osoitteenmuutoksen Joensuuhun, mutta perunut sen todetessaan, että osoitteenmuutos voi johtaa vaalikelpoisuuden menettämiseen Hirvensalmella. Hän on pyytänyt viranomaisilta linjausta tapauksesta ja on sivussa valtuustosta niin kauan, kunnes asia selviää.

Kokoomuksen valtuustoryhmä jätti kokouksessa myös valtuustoaloitteen koskien kunnanjohtaja Seppo Ruhasen ja tekninen johtaja Asko Viljasen tekemää rikosilmoitusta syksyllä 2020. Tutkintapyynnön tekemisestä päätti tuolloin kunnanhallitus.

Poliisi päätti elokuussa 2022, ettei asiasta aloiteta esitutkintaa, koska esiin ei tullut seikkoja, joiden perusteella poliisin olisi syytä epäillä rikosta. Rikosilmoitus koski kunnanhallituksen jäsenten Ari Kämppi (sd.) ja Pirkko Luntan (kok.) toimintaa tuolloisen kunnanhallituksen jäsenenä.

Kokoomuksen valtuustoryhmä pyytää kuntaa selvittämään, ”mihin toimenpiteisiin perättömän ilmoituksen seurauksena kunnassa on ryhdyttävä”.

PETRI P. PENTIKÄINEN