Kohti odotettuja Tervaleppäjuhlia

Hirvensalmen Tervaleppäyhdistyksen sihteerinä aloitti Kaisa Pasonen.

Tervaleppäyhdistyksellä valmistelut ovat hyvässä vauhdissa.

Hirvensalmen Tervaleppäyhdistys ry:n sihteerinä aloitti Kaisa Pasonen, joka on ollut aiemmin yhdistyksessä seurakunnan edustajana. Vuorotyötä tekevällä Pasosella on edessään tiukka testi järjestelyissä, koska pariin vuoteen tervaleppäjuhlia ei koronan vuoksi ole ollut ja samaan viikonloppuun osuu Farmari 2022 -tapahtuma Mikkelissä.
– Valmistelut ovat mielenkiintoisia. Tässä vaiheessa juhlien ohjelmarunko on valmis, mutta yksittäisten toimijoiden mukaan tulemista vielä selvitellään, hän kertoo.
Pasosen tavoitteena on jakaa järjestelyvastuita mahdollisimman monelle puuhamiehelle ja -naiselle.
– Toivon, että monet innostuvat osallistumaan suunnitteluun. Vielä ehtii talkoisiin! Kaikkien visiot ja yhteishenkeä nostavat teot ovat tervetulleita.

Parasta juhlissa Pasosen mukaan on niiden vakio- ja kesäasukkaita yhdistävä voima.
Tervaleppäjuhlat pääsevät nyt kahta vuotta vaille viidenkymmenen ikään. Juhlat kestävät heinäkuun ensimmäisestä kolmanteen päivään. Jokaiselle juhliin osallistujalle löytyy sopivaa ohjelmaa varmasti.
Keskustassa pidetään perinteiset markkinat, joihin Pasonen houkuttelee myyjiä markkinakirjeellä. Kirkossa järjestetään kesävieraiden kirkkopyhä sekä Kari Vepsä & Onnenmaan konsertti. Muilla areenoilla artisteja ovat ainakin LiveLand-band, joka koostuu paikallisesta Suwetar-yhtyeestä ja sen oppilasvahvistuksista, ja Puulan sointu -kuoro.
Taiteen ystävien ihailtavina ovat monipuoliset taidenäyttelyt, jotka järjestetään Seuratalolla ja Kissakosken tehdasalueella.
– Lisäksi paikallisten käsityömestareiden upeita töitä on tulossa Seuratalon näyttelyyn, Pasonen täydentää.

Virpi Kontinen