Kirkonkylän ja Ripatin Martat ilahduttivat Ompun lapsia

Omppulaisille kakkua tarjoili varhaiskasvatuksen esimies Kristiina Ukkonen.

Pihaan istutettiin kasveja, sisällä leikittiin ja syötiin kakkua.

VIRPI KONTINEN

Hirvensalmen kirkonkylän Martoilla on ollut perinteenä käydä toivottamassa onnea ja menestystä tuoreille hirvensalmelaisyhteisöille. Toissa torstaina vuorossa oli viime kesänä uudessa kiinteistössä aloittanut päiväkoti Omppu.
– Halusimme käynnillämme osoittaa omppulaiset tervetulleiksi, kuvaili kirkonkylän Marttojen puheenjohtaja Ritva Kaasinen.
Lahjaksi omppulaiset saivat sieviä erikokoisia sisätöppösiä, joita pääsevät käyttämään Ompun ajanmukaisissa sisätiloissa kävijät, kuten lasten huoltajat.

Marttailuviikon tämänvuotinen teema oli laatikkoviljely. Siihen tarttuivat Ripatin Martat toissa perjantaina, kun he tulivat kasvilavatarvikkeineen Ompun lasten ja henkilökunnan iloksi.
Istutustalkoissa olivat Hetta ja Seija Torpo, Eeva Manninen ja Helena Lauttanen. Heidän mielestään oli antoisaa, että he voivat siirtää pitkää viljelykokemustaan nuorelle sukupolvelle.
– Tästä saa myös iloa ja kivaa tekemistä itselleen, ripattilaiset pohtivat.

Martat valmistelivat lavakehikon vaihe vaiheelta. Ensin puukehikon pohjaksi aseteltiin suodatinkangas, jonka päälle leviteltiin vanhoja sanomalehtiä. Lehtien päälle kaadettiin vuoron perään muhevaa multaa ja vettä. Pienet omppulaiset kastelukannuineen häärivät innokkaina apureina.
Martat kylvivät yhdessä omppulaisten kanssa hyvin säänkestävään ja oletettavasti pitkäikäiseen lavaan jokusia yrttejä ja pienijuurisia kasveja, kuten hernettä, retiisiä, salaattia ja ruiskukkia.

Mukavan menon tapaamisessa takasivat Marttojen ja omppulaisten yhteiset laululeikit, joita edelsi puolin ja toisin pieni esittelytuokio.
Leipurilta nautittavaksi tilattu hulppeankokoinen juhlakakku taas edusti satumaailmaa.
– Siinä voi nähdä mielensä mukaan junan tai rekan, Kaasinen valaisi.