Kirkonkylään halutaan lisää ryhtiä

Hirvensalmentien varret ovat muotoutuneet aikojen mukana ilman järjestelmällistä suunnittelua. Uudella ideasuunnitelmalla on tarkoitus hakea ryhdikkyyttä kunnan keskukseen.

Pääraitin kehittämishankkeelle etsitään nyt tekijää.

Hirvensalmen kirkonkylän ydintä halutaan nyt kohentaa ja ryhdistää. Kunta on käynnistämässä ideasuunnitelmaa, jonka tavoitteena on kohentaa Hirvensalmentien osuutta Sataman Herkun kohdalta S-marketille.
Kyseinen pätkä on käytännössä Hirvensalmen ydinkeskusta, josta tulee läpiajavalle mielikuva kunnasta. Tällä hetkellä osuus on hieman epämääräinen, eikä siitä välity, että tässä on nyt Hirvensalmi.
Monien maaseutupitäjien raitit ovat muodostuneet ja muokkautuneet aikakausien mukana ilman järjestelmällistä kehittämistä. Hirvensalmentien näkymien suunnittelua tehdään tässä laajuudessa ensimmäistä kertaa.

Ideasuunnitelman toteuttava konsultti valitaan kuukauden sisällä. Tekninen lautakunta päätti asiasta viime kokouksessaan. Suunnitelman teko alkaa keväällä.
– Konsultti tekee selvityksen työohjelman mukaisesti. Sen jälkeen jalkaudutaan kentälle, kunnan tekninen johtaja Asko Viljanen sanoo.
Näkemyksiä alueen kehittämisestä haetaan sähköisellä kuntalaiskyselyllä. Lisäksi tarkoitus on haastatella alueen toimijoita ja sidosryhmiä.
Yksi merkittävä ryhmä ovat vapaa-ajanasukkaat, joille kirkonkylän keskusta on tärkeä asiointi- ja viihtymispaikka. Kehittämisellä pyritään houkuttelemaan myös uusia asukkaita.

Petri P. Pentikäinen