Kirkkoherran valinta etenee kolmella ehdokkaalla

Hallintosääntöuudistuksessa ei ole mitään radikaalia, mutta se täsmentäisi pelisääntöjä entisestään. Myös diakonissan valinta etenee.

Hirvensalmen seurakunnan kirkkoneuvosto kokoontui viime viikon keskiviikkona. Keskeisimmät asiat listalla olivat hallintosäännön esityksen tekeminen kirkkovaltuustolle sekä kirkkoherran vaalin aikataulu.
Kirkkoherraksi hakeneet kolme henkilöä, jotka tuomiokapituli totesi kelvollisiksi, haastatellaan joulukuun 12. päivänä. Samana päivänä on tarkoitus järjestää yleisötilaisuus, jossa seurakuntalaisilla on mahdollisuus kuulla ehdokkaita sekä esittää heille kysymyksiä.
– Yksityiskohdat ovat vielä auki, mutta näin on tarkoitus toimia. Kukaan ei ole vetäytynyt pois eli kaikki kolme ovat tulossa haastatteluun, Hirvensalmen seurakunnan talouspäällikkö Raija Airola kertoo.
Lopullisen päätöksen kirkkoherrasta tekee lopulta kirkkovaltuusto. Myös diakonissan valinta etenee. Hakijoita oli yhteensä viisi, joista yhdellä oli tarvittava pätevyys. Hänet haastatellaan marraskuun aikana.

EMMI MUSTONEN

Lue lisää painetusta lehdestä!