Keskiössä on halu auttaa

Satu Heino kannustaa rohkeasti tutustumaan, mitä pilateslaitteilla voi tehdä.

Vasta avatussa Studio Martassa palvellaan elämys edellä. Harkitut hoivapaketit tuovat luksusta arkeen.

VIRPI KONTINEN

Monialayrittäjä Satu Heino on syystäkin hilpeä, kun terapiapiste Satupajan rinnalle marraskuussa avautui Studio Martta. Äidin mukaan nimetty tila tarjoaa yksilöllisesti tai ryhmissä laitepilatesta ja -venyttelyä, rentoutuksia sekä virkistäytymispalveluita, kuten saunan.
Syitä tyylikkääksi remontoitujen tilojen käyttöönottoon oli Sadulla kolme.
– Toissa vuonna kuolleelta äidiltäni jäi Satupajan tilojeni viereen asuintilaa, jonka hyödyntämistä pähkäilin pitkään. Toiseksi jo kymmenen vuoden ajan on mietityttänyt, väheneekö terapian kysyntä sote-uudistuksen myötä.
Painava syy on myös yrittäjän jaksamisen turvaaminen mutkistuneessa, pirstaloituneessa maailmantilanteessa.

Studio lisää jo entuudestaan laajaa palveluvalikoimaa.
– Aiemmin tarjosin muun muassa joogaa, kehonhuoltoa, ratsastusterapiaa ja erilaisia palauttavia hoitoja tai käsittelyjä, yrittäjä listaa.
Häneltä luonnistuu myös restoratiiviseen eli levon joogaan sekä elämykselliseen luontojoogaan ohjeistaminen. Palveluita täydentävät gongin rentouttavat sointukylvyt ja hierovat äänimaljat. Heino tuo asiakkaille ripauksen luksusta, kun hän järjestää itse kaikki hoitoihin tai käsittelyihin kuuluvat varusteet.

Heinoa kantaa ihmisten kokonaisvaltainen auttaminen ja muutoksissa tukeminen. Studio Martassa hän toimii elämys edellä. Siellä hivellään kehoa, sielua ja tarjoilujen avulla makuhermojakin.
– Aloittelijana on haastavaa tietää, mitä kaikkea hyvinvointialan yrittäjältä vaaditaan. Uutta on se, miten asiakkaat tavoittaa. On markkinoitava ja toteutettava tapahtumia.
Yrittäjyydestä tehokas nainen nauttii.
– Tähän imeytyy ja haluaa oppia aina uusia menetelmiä.

Tavoite on käyttää puolet työajasta Studioon, joka toimii lähetteittä, ja puolet Satupajaan, joka pohjaa lääkärien lähetteisiin. Satupajassa Heinon kalenteri on pursunut työkeikkoja ja -tilaisuuksia. Aamupäivät on pyhitetty koti-, koulu- ja päiväkotikäynneille ja iltapäivät usein toimintaterapian vastaanotolle. Iltoihin virettä ovat tuoneet kansalaisopiston, Pilates Mikkelin ja Woikoski Feelingin pilates- tai joogakurssien vetämiset.
Yrittäjä toivoo asiakaskuntansa tulevan pian kaikkialta Suomesta, vaikka konseptisuunnittelu perustui hirvensalmelaisten ja Satulinnan vieraiden varaan.