Kesätöiden kysyntä ja tarjonta eivät täysin kohtaa

Yhteydenotto työllistäjiin kannattaa.

VIRPI KONTINEN

Hirvensalmella kesä- ja kausityöpaikkoja täytetään jo kovaa vauhtia. Muun muassa Ranta-Mikkolan puutarha ja Metsänhoitoyhdistys löysivät sopivat tekijät, kun työnhakijat olivat varhain liikkeellä.
– Rakennusalan hiljentyminen kustannusten noustua ja kysynnän laskettua näkyy siinä, että myös rakennusten harvenneet työpaikat on täytetty, Etelä-Savon TE-palveluiden palvelujohtaja Kari Joutsalainen kertoo.

Kesätyöläisiä etsii silti yhä ainakin kymmenen työnantajaa. Hirvensalmen seurakunnassa ja S-marketissa aikuisten kesätyöläisten valinta on pisimmällä. Attendo Oy on hoivakodin johtajan Leena Torniaisen mukaan löytänyt Pitäjänpirttiin esimerkiksi viime kesältä töitä jatkavia.
– Hoitoalan kesätyöläisiksi pyrkivien työhaastattelut jatkuvat. Työnhakijoita on ollut aiempaa vähemmän, hän sanoo.
Työvoiman tarve taas elänee vielä kesälläkin esimerkiksi keittiöammattilaisten ja taimiston työntekijöiden osalta.

15–18-vuotias hirvensalmelainen hakija pääsee varmimmin kesätöihin Hirvensalmen kunnalle, hyvinvointialue Eloisan kotihoidolle tai Mikkelin kaupungin alaiselle Hirvensalmen kirjastolle. Kunnan kesätöihin haetaan verkkolomakkeella.
– Kaikille nuorille pyritään työpaikka järjestämään. Viime vuonna kunta oli kesätyöseteli huomioituna mukana yli 20 nuoren kesätyöllistämisessä, kunnan työnsuunnittelija Jari Marttinen kertoo.
Hän kiittelee kuntaa, koska muuten alle 18-vuotiaat hakijat pääsisivät töihin vaikeasti.