Kalasataman remontti alkaa Kissakoskella

Paikallinen elintarvikesektori vahvistuu. Kissakoskelle sijoittuva Hirvensalmen Kala Oy voi tehdä liiketoiminnallaan historiallisesta tehdasmiljööstä merkittävän järvikalan tuotantokeskuksen.

Järvikalan alkukäsittelyyn erikoistunut Hirvensalmen Kala Oy:n toiminta alkaa aikaisintaan vapusta.

Joulukuussa Hirvensalmelainen uutisoi Kissakosken tehdaskiinteistön heräävän eloon toden teolla Hirvensalmen Kala Oy:n myötä. Kunnanhallitus hyväksyi maanantaisessa kokouksessaan kunnan ja yrityksen välisen vuokrasopimuksen. Vuokrasopimuksessa on mainittu toiminnan käynnistyvän aikaisintaan toukokuun alusta, mutta todennäköistä on, että startti viivästyy remonttitöiden vuoksi jonkin matkaa kevätkesän puolelle.

Hanke on edullinen kummallekin osapuolelle, sillä 300 000 euron arvoisesta saneeraus- ja kalustoinvestoinnista peräti 80 % tulee Euroopan meri- ja kalatalousrahaston Suomen hankintaohjelmasta. Kunnanjohtaja Seppo Ruhasen mukaan ajankohta on erityisen hyvä, sillä Kissakoskella olisi ollut saneeraustarvetta muutenkin.
– Ja mikä parasta, tiloihin tulee ympärivuotisesti työllistävä toimija Hirvensalmen Kala Oy:n myötä. Lisäksi yritys kerää järvikalaa isolla toimintasäteellä, Ruhanen iloitsee.