Jääradalla on riittänyt vauhtia

Rataa saa huristella lauantaisin kello 12 ja 18 välillä. Puolestapäivästä kolmeen iltapäivällä on erityisesti kovaäänisempien jäärata-autojen ajoaikaa.

Liekuneella ajettiin talven toiset jäsentenväliset kisat.

VIRPI KONTINEN

Liekuneen jääradan puolimetriset penkat pölisivät, kun Hirvensalmen Autourheilijat järjesti tämän talven toiset jäsentenväliset jääratakisansa viime sunnuntaina. Osallistuvia autoja oli yhteensä kolmisenkymmentä.
Ajo-olosuhteet olivat suotuisat: Liekuneen radalle ei noussut vettä, ja lumiesteistä selvittiin väliaurauksella.
– Kisat olivat hyvät. Vaikka tuuli pohjoisesta, aurinko paistoi, HAU:n varapuheenjohtaja Kari Liimatainen kertoo.

Rataa kaasuttaville kilpakuskeille vaatimukseksi oli asetettu, että he käyttivät kypärää ja ajopukua.
Lisäksi jäällä kurvailevien autojen alustan alle oli asennettava pressut tai imevä suojapahvi, jotta vuotoja jäälle ei pääsisi käymään. Autojen oli oltava myös kaarilla, turvaistuimilla ja vähintään nelipistevöillä varustettuja.
Edelliset jääkisat olivat nekin äskettäin, viides maaliskuuta. Myös tuolloin porhallettiin Hirvensalmella, mutta yhteistaistossa Mäntyharjun Moottorikerhon eli MhMk:n kanssa. Näissäkin talvisissa yhteisjässäreissä riitti vauhtia ja kiinnostavia käänteitä, kun 41 ajajaa koetteli taitojaan.
– Järjestimme seuraavat jääratakisat samaan putkeen, koska ennakkovalmistelut oli tehty ja rata todistetusti hyvässä kunnossa, Liimatainen toteaa.

Autourheilijoiden nykyinen ympäristölupa on voimassa vuoden 2024 loppuun asti. Kilpailujen ulkopuolella HAU:n jäärataa käytettäessä tärkeää on, että ajajat pysyvät herrasmiesmäisesti ajolupa-ajan sisällä. Rataa saa huristella lauantaisin kello 12 ja 18 välillä. Puolestapäivästä kolmeen iltapäivällä on erityisesti kovaäänisempien jäärata-autojen ajoaikaa. Loput ajasta on tarkoitettu tavallisesti varustetuille autoille.

Luokkien voittajat 12.3.2023

Jokkis: Joni Liukkonen
Nuoret/Naiset: Kimmo Komppa
Ralli 2wd: Markus Lehtonen
Ralli 4wd: Esa Gråman
Super: Ville Komppa
Historia: Mika Pöyry
Seniorit: Kari Liimatainen