Hirvensalmi esittäytyy Helsingin matkamessuilla

Hirvensalmen juuri painosta tullut markkinointilehti on jaossa Matkamessuilla.

Kunnan messu­osastolla käy usein mökkiläisiä tervehtimässä.

PETRI P. PENTIKÄINEN

Hirvensalmen kunta on jälleen mukana Helsingissä järjestettävillä matkamessuilla. Kolmipäiväinen tapahtuma avautuu yleisölle perjantaina. Lisäksi torstaina pidetään ammattilaispäivä alan ihmisille ja medialle.
Hirvensalmi on osa Mikkelin seudun yhteistä isoa osastoa. Jokainen kunta esittelee siellä itseään omalla tyylillään. Messuosasto rakennettiin keskiviikkona.
– Kohderyhmänä ovat toki kaikki messuvieraat, mutta sitä toki aina odotellaan, kun kesäasukkaat tulevat meitä morjenstamaan osastolle, messuille töihin lähtenyt elinkeinoasiamies Heikki Isokääntä sanoo. Osaston sijainti messuilla on 6 G 2.

Isokääntä on ollut messuilla viimeiset 15 vuotta ja pitää messuprojektia aina mukavana, vaikkakin raskaana urakkana.
– Tekemistä on, ja päivät ovat pitkiä. Kunnon työrupeama on tiedossa.
Viime vuonna matkamessut peruttiin talvella riehuneen koronavirusepidemian takia. Messuille voi olla patoutunutta kysyntää.
– Uskoisin, että porukkaa tulee hyvin. Arvioisin, että erityisesti ulkomaanmatkailu kiinnostaa, sillä matkustusrajoitukset ovat poistuneet muuallakin, Isokääntä sanoo.

Messuilla saa käsitystä siitä, mitä Hirvensalmesta tiedetään, ja kuinka paljon. Isokäännän kokemusten mukaan selkeästi tunnetuimpina erottuvat muutamat kohteet.
– Satulinna tiedetään, samoin Kissakoski lounaspaikkana. Vain elämää -sarja on tuonut kunnalle aikamoisen tunnettuuslisän.
Mökin ostoa harkitsevien keskuudessa Hirvensalmi on melko hyvin tunnettu vaihtoehto. Karavaanareita tapaa enemmän Tampereen kuin Helsingin messuilla, Isokääntä arvioi.

Kunta hakee osallistumisellaan tietysti näkyvyyttä ja vuorovaikutusta.
– Kaikenlaisia kysymyksiä tulee liittyen kesään. Messuilla voi mainostaa hirvensalmelaisia tapahtumia, joita on kuitenkin aika paljon, esimerkiksi Tervaleppäjuhlat, Sejon sutinat ja konsertit.

Apuvälineenä on juuri ilmestynyt Hirvensalmi 2023 -markkinointilehti, jota jaetaan messuilla. Sen ilmestymisen ajoittaminen messuihin on jo perinne.
– Lehti on hyvä käyntikortti Hirvensalmelle. Sen takasivulla on myös palveluhakemisto. Lehteen on totuttu, ja sitä tullaan erikseen hakemaan messuosastolta, Isokääntä sanoo.
Tämänkertaisessa numerossa haastatellaan mm. Hirvensalmen uusia asukkaita ja yrittäjiä. Kalaa koskevassa juttupaketissa tuodaan esiin, millainen kalakunta Hirvensalmesta on kehittynyt.
Lehdessä on myös asiaa tonttitarjonnasta ja kunnan palveluista. Lehden keskellä olevia karttoja on selkeytetty.

Hirvensalmi 2023 -lehden on toteuttanut Hirvensalmelaista julkaiseva Paikallislehti Hirvensalmelainen Oy ja Haumedia Oy.