Essote vetänee valituksensa hallinto-oikeudesta pois

Kunnan ja Essoten välit normalisoitumassa Attendon ja Essoten löydettyä toisensa myös Hirvensalmella.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote sekä Hirvensalmen kunta ovat kuluvan vuoden mittaan tarkastelleet toistensa tekemiä päätöksiä suurennuslasit kourassa. Välejä ovat hiertäneet kunnan ja Attendon keväällä sopimat kiinteistökaupat, joissa Essote koki kunnan sopineen sote-palvelujen tuottamisesta Hirvensalmella kiinteistökauppojen lisäksi.

Nyt Essote ja Attendo ovat neuvotelleet palvelujen ja tilojen järjestelyistä keskenään ja solmineet yhteistyösopimuksen.

– Hirvensalmen kunta ei lähtenyt mukaan neuvotteluihin. Lopullinen päätös sopimuksesta tehdään torstaina Essoten hallituksen kokouksessa, kertoo kuntayhtymän johtaja Risto Kortelainen.
– Samalla katsotaan myös kuntaan ja Attendoon päin siten, että meillä on mahdollisuus vetää hallintoriita-asiat käsittelystä.
Tänään torstaina pidettävän Essoten hallituksen kokouksen esityslistassa käännettä perustellaan valituskierteen pituudella. Hallinto-oikeuden ja Korkeimman hallinto-oikeuden portaat veisivät viime vuoden tilastojen mukaan yhteensä reilut kaksi ja puoli vuotta.