Ei kuntaliitosta, Ellonen kunnanjohtajaksi

Kunnanvaltuustossa oli rauhallinen tunnelma, joka kieli isojen asioiden hyvästä valmistelusta.

Isojen asioiden kunnanvaltuustossa ei kulunut puolta tuntia pidempään. Siinä ajassa annettiin yksimielinen lausunto Pertunmaan kuntaliitostunnusteluihin ja valittiin uusi kunnanjohtaja.

Maanantaina oli kunnanvaltuuston kokouksen lehteriyleisöä liki ruuhkaksi asti. Syytä moiseen ei tarvinnut asialistaa kauempaa hakea, sillä päätettävänä oli asia, mitä ei Hirvensalmen kunnassa ole päätetty ihan hetkelleen: uuden kunnanjohtajan valinta. Se ja kanta Pertunmaan kuntaliitostunnusteluihin kiinnostivat myös kuntalaisia ja lehdistöä.
Hirvensalmen itsenäisyyden puolesta käytiin käytännössä vain itsenäisyyttä puolustavia kannanottoja. Iso tahtotila oli aistittavissa, ja tätä kiitteli myös Eija Saintula (sd.).
– Oltiin harvinaisen yksimielisiä. Tehdään hyviä päätöksiä Hirvensalmen hyväksi, hän sanoi.

Kunnanjohtajan vaali käytiin valintaryhmän prosessin läpäisseiden kahden ehdokkaan välillä. Valinta tehtiin Joroisten hallintojohtajana toimineen, oikeustieteiden maisteri Vesa Ellosen ja Soinin vt. kunnanjohtaja, yleisesikuntaupseeri Jari Salosen välillä.
Suljetuin lipuin toteutetussa henkilövaalissa pidemmän korren vei Ellonen äänin 10-6. Vaalia ennen Timo Gynther esitti keskustan puolesta Ellosta kunnanjohtajaksi. Kun kokoomuksen Pirkko Luntta esitti Salosta, oli äänestyksen vuoro. Luntta kertoi myös valintatyöryhmän puolesta parin kuukautta kestäneen tapahtumaketjun taustoja.
– Nämä kaksi ehdokasta ovat pitkän prosessin tulos, Luntta painotti ennen vaalia.

JARNO LAATIKAINEN

Lue lisää painetusta lehdestä!