Uusi alkoholilaki nähdään myönteisesti

Myös viini olisi tervetullut ruokakauppaan.

Toteutuessaan uusi alkoholilaki tuo ruokakauppoihin myyntiin 5,5 prosenttiset oluet, siiderit ja lonkerot sekä juomasekoitukset. Samoin ravintolat voisivat myydä näitä juomia ravintolasta lähteville asiakkaille.  Asiakkaalle voisi myös myydä tupla-annoksia ja anniskella velaksi, löytyi sitten luottokortti tai ei. Ravintolat eivät tarvitsisi erillislupaa ollakseen auki aamuneljään saakka. Siihen riittäisi pelkkä ilmoitus.

Hirvensalmella Ravintola Leppää ja Sataman Herkkua pyörittävä yrittäjä Marianne Suojarinne-Saxelin pitää lakimuutosta hyvänä.

– Aukiolosäännösten poistaminen on hyvä, jotta jokainen yrittäjä voi itse päättää miten haluaa liikettään auki pitää. Anniskelualueiden poistuminen helpottaa byrokratiaa, hän toteaa.