Lihanjalostusalan yritys valmistaa säilykkeitä myös asiakkaiden omista lihoista. Kissakoskella purkitetaan hirvenlihaa.
Savumaja Oy:n liiketoiminnan heinäkuussa ostanut Säilyke-Herttua jatkaa lihasäilykkeiden valmistusta Kissakoskella. Lihanjalostusalan yrityksen päätoimipaikka ja säilyketehdas sijaitsevat Laukaalla ja yrittäjä Mikko Somiska käy aina torstaisin Hirvensalmella. Kissakoskella päivittäistä toimintaa pyörittävät yksikön vastaavana toimivan Jouni Ylösen lisäksi yksi työntekijä.
-Säilyke-Herttua on perustettu vuonna -96. Tänään onkin muuten juuri päivälleen kolme vuotta siitä, kun ostin yrityksen, Somiska totesi viime torstaina.
Mäntyharjulta Kissakoskelle hurauttanut Tapio Laitinen nosteli pakettiautosta Kuvalan Liha Oy:n lihatuotteita. Kissakoskelle tulevassa lastissa oli parisataa kiloa leikattua sianlihaa, josta tehdään makkaraa. Yrityksen toiminnasta ja Somiskan suunnitelmista kerrotaan lisää uusimmassa Hirvensalmelaisessa.