Valtuusto päätti kahden kokouksen edestä

Kuumaksi perunaksi noussut pöytäkirjajupakka selvisi yhdellä äänestyksellä.

Valtuuston ensimmäinen varsinaisena asiakohtana oli edellisen valtuuston kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen. Pöytäkirjan tarkastamatta jättänyt Risto Rantalainen käyttikin heti puheenvuoron ja kertoi, että muuten pöytäkirja oli ok, mutta siitä puuttui hallintosäännön kohdalta lisäys, joka koskee kunnanjohtajan tekemien viranhaltijapäätösten tiedoksi saattamista kunnanhallitukselle aina seuraavaan kokoukseen. Samalla Rantalainen esitti muutosta tältä osin pöytäkirjan asiakohdan sisältöön.

Tämän jälkeen Pirkko Luntta pyysi koko valtuustolle 15 minuutin yhteistä neuvottelutaukoa. Kun Jukka Manninen (kesk.) ja Ari Kämppi (sd.) kannattivat muutosesitystä, niin asia meni äänestykseen. Nimien laskemisten jälkeen astuivat voimaan edellisen kokouksen pöytäkirjan asiakohdat muutoksen kera äänin 12-7.

Käytännössä uusi valtuusto joutuu aloittamaan työnsä vanhan hallintosäännön turvin kireäksi koituneen aikataulun vuoksi. Hallintosäännöstä syntynyt soppa ei siis ole vieläkään täysin valmis nautittavaksi.