Uudet päättäjät järjestäytyivät

Kunnanvaltuuston toimikausi alkoi ensimmäistä kertaa kesällä.

Puoli vuotta normaalia pidempään istuneen edellisen valtuuston toimikaudesta ei ollut maanantaina enää kuin muistot jäljellä. Edelleen 21 paikkaisena vaikuttava kunnanvaltuusto edustaa ainakin demokratiaa, sillä valtuuston pääluku on lähes prosentin verran koko Hirvensalmen asukasluvusta.

Ensimmäiselle valtuustokaudelleen suuntasi 10 valtuutettua. Tuleva nelivuotinen taival tulee olemaan historiallinen, sillä veroista iso osa kannetaan jatkossa maakunnille. Sosiaali- ja terveyspuolen putoaminen pois kunnan hartioilta mahdollistaa keskittymisen muihin asioihin.

Uuden kunnanvaltuuston kokouksen aloitti vanhin kunnanvaltuutettu Esko Kekkonen (kesk.). Kuudennen kautensa aloittaneesta konkarista leivottiin myös valtuuston varsinainen puheenjohtaja. Varapuheenjohtajiksi valittiin Jouni Kuitunen (ps) ja Maritta Mynttinen (kesk.). Kekkonen ja Mynttinen vaihtavat paikkoja kahden vuoden päästä.

– En ole tavoitellut tätä vanhimman valtuutetun titteliä, mutta se osoittaa sen, että aikaa on kulunut, Kekkonen tuumasi 20 vuoden ajan kestänyttä uraansa kunnallispolitiikan parissa.
Hän toivotti erityisesti nuoret valtuutetut lämmöllä mukaan päätöksentekoon, sillä tulevaisuus on heidän näköinen.