Poliisilla on käsitys Väisälänsaaren tapahtumista

Poliisi on saanut Väisälän perhesurman rikospaikkatutkinnan valmiiksi. Nuorempaa poikaa päästiin jututtamaan Vappupäivänä.

Väisälänsaaressa sattui toissa maanantaina yksi Hirvensalmen historian vakavimmista ja järkyttävimmistä rikoksista. Hätäkeskus sai illalla vähän ennen kello 19.44 hälytyksen, kun Väisälän kylässä sijaitsevasta maalaistalosta löytyi kuollut mies ja kaksi vakavasti loukkaantunutta poikaa. Karmean löydön teki töistä kotiin palannut nelihenkisen perheen äiti.

Kuolleena löytynyt mies oli 43-vuotias perheen isä ja loukkaantuneet pojat heidän lapsiaan. 20- ja 16-vuotiaat pojat vietiin hoidettaviksi Kuopion yliopistolliseen keskussairaalaan. Heistä vanhempi menehtyi rikoksen yhteydessä saamiinsa vammoihin seuraavana päivänä. Nuorempi poika on edelleen sairaalahoidossa.

Itä-Suomen poliisilaitos käynnisti asiassa rikosperusteisen esitutkinnan ja tapahtumapaikan tekniset tutkimukset jatkuivat toissa päivään saakka.

– Tänään tehdään vielä tarkentavia tutkimuksia päärakennuksessa, jotka liittyvät joihinkin yksityiskohtiin. Uskon, että työ saadaan siltä osin kokonaan valmiiksi, totesi tutkinnanjohtaja ja rikoskomisario Juha Paukkunen tiistaiaamuna.

Luet aiheesta lisää tänään ilmestyneestä Hirvensalmelaisesta.