Myydään, mutta valtuuston hyväksynnällä

Sote-kiinteistöjen kohtalo kiinnosti myös runsasta lehteriyleisöä.

Hirvensalmen sosiaali- ja terveyskiinteistöt myydään Attendo Oy:lle, mutta kaupanehdot tulevat valtuuston syyniin ensi vuoden puolella. Näin päätti kunnanvaltuusto edetä paljon puhutussa asiassa toissa maanantaina.

Kunnanhallituksen esitys oli alun perin saada valtuuston hyväksyntä sille, että se saisi päättää kaupan ehdoista ja suorittaa kaupan. Jo hallituksessa myyntiä vastaan olleet Pirkko Luntta (kok.) ja Ari Kämppi (sd.) olivat ryhmineen myyntiä vastaan. Luntta esittikin valtuustolle ehdotuksen, jonka mukaan kunta, Attendo ja Essote istuisivat kolmikantaneuvotteluun ennen myyntiä. Kun Maritta Mynttinen (kesk.) ehdotti myynnin ja sen ehtojen hyväksymistä lopuksi valtuustossa, oli edessä äänestys näiden kahden esityksen väliltä.

Äänestysten jälkeen Mynttisen esitys vei voiton ensiksi Luntan ja toiseksi kunnanhallituksen esityksestä. Näin historiallinen myyntipäätös oli nähnyt tummenevan joulunalusillan keinovalon. Päätöstä edelsi vilkas ja ajallisestikin pitkä keskustelu, sillä puheenvuoroja jaettiin kaikkiaan 25 kappaletta. Valtuuston puheenjohtaja Esko Kekkonen (kesk.) joutui lopulta toppuuttelemaan paikallaan polkevaa keskustelua ja menemään asiassa eteenpäin.