Koirapuiston puolesta nousi lähes kansanliike

Hankkeen vaatii edetäkseen taustalle virallisen yhdistyksen.

Hirvensalmella on noussut suorastaan kansanliike koirapuiston saamiseksi. Asiasta on tehty useita kuntalais- ja valtuustoaloitteita, mutta toistaiseksi hanke ei ole edennyt.

Seija Launikari teki vuonna 2015 kuntalaisaloitteen ehdottamalla hiihtolatujen viereen kävelypolkua, jossa voisi ulkoiluttaa koiria. Samassa yhteydessä mainittiin myös koirapuisto ja Launikari keräsi aloitteeseen noin 30 nimeä.

Tekninen lautakunta käsitteli asiaa helmikuussa 2016. Kirjallisessa vastineessa todettiin, että latureitti on varattu hiihtäjille, eikä koirapuistolle ole kaavoitettu aluetta.

– Alueen ei tarvitse olla iso ja se voidaan kaavoittaa hyvällä tahdolla. Urheilukentän alueella on laajennettu frisbeegolfrataa koko ajan. Koirapuisto sopisi hyvin viereen. Ihmettelen tätä muutosvastaisuutta, Launikari tuhahtaa.

Tekninen lautakunta käsitteli koirapuisto-asiaa viime keskiviikkona varsinaisen kokouksen jälkeen. Esille nousi kaksi asiaa, jotka pitää olla kunnossa ennen asian etenemistä.

– Koirapuiston taustalla pitää olla yhdistys tai järjestö, joka vastaa toiminnasta. Se tarvitaan, jotta hanke lähtee liikkeelle, toteaa kunnan tekninen johtaja Asko Viljanen.